Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!



.М.а.г.а.з.и.н ROBOTEV.com

Back

Genuino 101
Price
79.30 лв.

Genuino 101 комбинира лесното използване на класическите платки с най-модерните технологии. Платката разпознава жестове и разполага с 6-осев акселерометър и жироскоп. Контролирайте проекта си с вашия телефон през Bluetooth връзка.

Общ преглед

101 представлява учебна прототипта платка, която дава висока производителност и ниска консумация на енергия, благодарение на Intel® Curie™ . Модулът се ползва лесно като Ардуино и се предлага на достъпна цена.

Платката е същата форма, размер и разположение на пиновете като UNO,а като допълнение включва Bluetooth LE и 6-осев акселерометър/жиро сензор, за да Ви помогне да развиете креативността си в свет на свързаните устройства.

Модулът се състои от две ядра, x86 (Quark) и 32-битов ARC архитектури процесори, и двата работещи на 32MHz. Intel toochain компилира вашите Ардуино скечове оптимално, планирайки ги върху двете ядра, за да постигне максималена ефективност при голямо натоварване. The Real-Time Operating Systems (RTOS)(Операционна система в реално време) и фреймуърка са разработени от Intel и са с отворен код. Вижте секция Полезни връзки за линк за изтегляне. Ядрото на Ардуино комуникира с RTOS чрез статични mailboxes , за да изпълни предварително дефиниран лист със задачи (например връзка с настолен компютър посредством USB, , записване на програмата във флаш паметта, използване на блутута или PWM). RTOS е още в процес на разработка и се очаква нови функции да бъдат добавени в близкото бъдеще.

101 рязполага с 14 дигитални входнии/изходни пинове (4 от които могат да се ползват като PWM изходи), 6 аналогови входове, USB изход за серийна комуникация и качване на програмите, букса за захранване, ICSP хедър с SPI пиновеи специално предназначени пинове за I2C. Работното напрежение на платката и на I/O пиновете е 3.3V, но всички пинове имат защита от 5V пренапрежение.

Genuino 101 е проектирано в сътрудничество с Intel®.

Първи стъпки

Под секцията Полезни връзки ще намерите цялата информация, която Ви е нужна, за да си конфигурирате платката, да използвате Arduino Software (IDE) (средата, в която пишете скечовете – програмите), и да започнете да експериментирате с програмиране и електроника.

Технически характеристики

Микроконтролер

Intel Curie

Работно напрежение

3.3V (толерантен на 5V I/O)

Входно напрежение (препоръчително)

7-12V

Входното напрежение (граници)

7-20V

Цифрови I/O пина

14 (4 от които са PWM изходи)

PWM пина

4

Аналогови входни пинове

6

DC ток на I/O пин

20 mA

Флаш памет

196 kB

SRAM

24 kB

Тактова честота

32MHz

Включва

Bluetooth LE, 6-осев акселерометър/жиро сензор

Дължина

68.6 mm

Ширина

53.4 mm

Захранване

101 платката може да бъде захранвана чрез USB връзка или или с външно захранване. Източник на захранване се избира автоматично. Външното (не-USB) захранване може да бъде AC-DC адаптер или батерия. Адаптера може да се свърже чрез 2.1мм жак с плюс в центъракъм буксата за захранване на платката.

Проводниците от батерия може да се се свържат към GND и Vin пиновете. Пиновете за захранването са следните:

 • VIN. Входно напрежение към Ардуино платката, когато се захранва от външно напрежение (различно от 5 волта от USB връзката или друг регулиран източник на напрежение).
 • 5V. Този пин дава регулирано напрежение от 5 V от стабилизатора на напрежение върху платката. Платката може да бъде захранена от DC захранващата букса (7 - 12V), от USB конектора (5V) или от Vin пина върху платката (7-12V). Можем да подаваме захранващо напрежение и през 5V и 3.3V пиновете, но тогава захранващото напрежение не минава през регулатора върху платката и може да повреди Genuino-то. Не се препоръчва.
 • 3.3V Този пин дава достъп до 3.3V напрежение, генерирано от регулатора върху платката. Пинът може да достави максимално1500 mA. Същият регулатор осигурява енергия за Curie микроконтролера.
 • GND. Пинове свързани към маса.
 • IOREFТози пин върху Ардуино платката осигурява референция за напрежението, с което работи микроконтролерът. Правилно конфигуриран шилд може да прочете напрежението от IOREF пина и да избере подходящо захранване или да включи транслаторите на напрежение на изходите за работа с 5V или 3.3V.

Памет

Модулът на паметта Intel Curie е споделен между двата микроконтролера, затова вашата програма може да ползва 196 kB от 384 kB (флаш памет) и 24 kB от 80 kB (SRAM).

Входове и изходи

Всеки един от 20-те входно-изходни пина с общо предназначение върху 101 платката може да бъде използван за цифров вход или изход, използвайки функциите pinMode(), digitalWrite() и digitalRead(). Пиновете, които могат да бъдат използвани за PWM изходи са: 3, 5, 6, 9, използвайки analogWrite() функцията. Всички пинове работят на 3.3V. Всеки пин може да подава или приема максимум от 20 mA.

Освен това, някои пинове имат специализирани функции:

 • Сериини: (RX) и 1 (TX). RX - receive се използва за получаване, а TX - transmit за изпращане на TTL сериини данни. Тези пинове са свързани с класа Serial1.
 • Въшни прекъсвания се приемат на всички пинове. Прекъсване може да се задейства от ниско ниво, високо ниво, предни и задни фронтове, или с промяна на стойността (промяна на стойността се поддържа само от пинове 2, 5, 7, 8, 10, 11, 12, 13 ). За повче детайли прегледайте attachInterrupt() функцията.
 • SPI : SS, MOSI, MISO, SCK. Намират се на SPI header и поддържат SPI комуникация чрез SPI библиотеката.
 • -LED: 13. Има вграден LED, свързан с пин 13. Когато на пина има високо ниво, LED диодът е включен, когато на пина се подаде ниско ниво LED диодът е изключен.
 • -Аналогови входове. Шест от двайсете входно-изходни пина с общо предназначение върху Genuino 101 могат да се ползват за аналогови входове. Те са обозначени от А0 до А5, и всеки осигурява 10 бита резолюция (тоест 1024 стойности). Те измерват от 0V до 3.3V.
 • -TWI: SDA пин и SCL пин. Поддържа TWI (I2C) комуникация чрез Wire библиотеката.

Полезни връзки:

Arduino Software (IDE)
Първи стъпки
Изпробвате вградените акселерометър и жиро сензори
крачкомер
Следете сърдечните Ви показатели
Открийте още Arduino и Genuino 101 проекти в платформата за уроци Arduino Project Hub.
OSHW: Схеми - 101 е отворен хардуер! Можете да разработите собствена платка, ползвайки следните файлове: Референтен дизайн
Електрическа схема

ARD-1288
Този продукт е добавен в каталога на Thursday 14 July, 2016.




Price
79.30 лв.