Left Nav Clouds Библиотека Курсове Информация Приятели Блог Left Nav Stars
Right House Image
Hand Picture, Dobar DenГост!Курс Играй с Ардуино

Играй с Ардуино - курс за начинаещи

Имате желание да добавите интерактивност към вашите художествени или архитектурни проекти и идеи? Искате да направите електроуредите вкъщи по-умни? Имате идея за електронна джаджа? Или искате да си направите послушен робот? Да? И се чудите от къде да започнете? Тогава този курс е точно за вас.

Курсът ще запознае участниците с основните похвати при използване на най-популярната платформа за интерактивни проекти и хоби електроника – Ардуино. Участниците ще се научат да приемат показания от аналогови и цифрови сензори и да управляват различни актуатори като светодиоди, пиезо зумери, серво мотори, релета и др.

Курсът е вечерен и ще се проведе в новооткрития Smart Fab Lab намиращ се в Лабораторията за градски дизайн на сдружение Трансформатори. Срещите са от 18:30 до 21:00 на 23, 24, 30 и 31 януари 2014. Цената на курса е 60.00 лв за ученици и студенти и 80.00 лв за всички останали. Курса ще води Симеон Янчев, основател на Robotev.com и автор на българския превод на книгите Запознанство с Ардуино и Ардуино книжка за програмиране.

Необходимите компоненти за курса ще бъдат осигурени от магазин Роботев и участниците могат да ги купят на преференциални цени.

За да се запишете изпратете имейл с вашите имена и телефон за връзка на workshops@smartfablab.org и „Ардуино курс“ като subject. Побързайте, местата са ограничени!

Допълнителна информация може да откриете във Facebook страницата на Smart Fab Lab и докато сте там вдигнете по един палец!